Ασπρόμαυρα τατουάζ ή χρωματιστά?

Όταν διαλέγεις το τατουάζ σου, το τι χρώματα θα του βάλεις είναι ένας από τους μεγάλους πονοκέφαλους που θα έχεις. Τα ασπρόμαυρα τατουάζ είναι το ίδιο όμορφα με τα χρωματιστά !

Γιατί είναι τα ασπρόμαυρα τατουάζ ελκυστικά ;

Τα πρώτα τατουάζ γίνονταν από μαύρο μελάνι. Αυτή η "αρχαία" τεχνική του τατουάζ χρησιμοποιούσε μαύρο μελάνι για να τονιστούν τα σχέδια από τον φυσικό τόνο του δέρματος, να κάνει δηλαδή μια αντίθεση με το δέρμα. Μερικά σχέδια περιλαμβάνουν ανοιχτά χρώματα, όπως το λευκό ή γκρι για πιο ζωντανά αποτελέσματα.
Υπάρχουν διάφορες πηγές μαύρου μελάνιου. Αυτές περιλαμβάνουν σκόνη Jet, logwood, κρυστάλλους μαγνητίτη, Bone Black και Wustite. Πιο δημοφιλής είναι το φυσικό μαύρο μελάνι που χρησιμοποιείται για τατουάζ χένας.

Αυτό που είναι πολύ καλό,σημαντικο  στα ασπρόμαυρα τατουάζ είναι η ανθεκτικότητά τους. Σε σύγκριση με έγχρωμα τατουάζ, τα μαύρα δεν σβήνουν τόσο εύκολα ακόμη και με το συχνό πλύσιμο-φροντίδα-καθάρισμο  ή με την ζημιά που προκαλείτε από τον ήλιο και στην Ελλάδα έχει πολύ ήλιο .

Αν και οι λεπτές γραμμές και οι λεπτομέρειες του σχεδίου τελικά ξεθωριάζουν, η συνολική εμφάνιση παραμένει άθικτη. Στην πραγματικότητα, πολλοί θεωρούν το μαύρο χρώμα του τατουάζ ως μόνιμο. Αυτή η ιδιότητα είναι μοναδική στο καθαρα μαύρο σχέδιο, μόνο.

Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η τιμή του ασπρόμαυρου τατουάζ αφού είναι φτηνότερο από το έγχρωμο και αυτό γιατί χρησιμοποιείτε μόνο μαύρο μελανί για το σχέδιο . Γι αυτό εάν θέλεις ένα φτηνό τατουάζ που θα διαρκέσει και παρά πολύ ,τα ασπρόμαυρα τατουάζ είναι δώρο θεού.


Τα έγχρωμα τατουάζ από την άλλη είναι πολύ δημοφιλή σήμερα

Πολλοί λάτρεις των τατουάζ (κυρίως καινούρια παιδια ) κάνουν χρωματιστά σχεδία . Αυτό το είδος του τατουάζ μπορεί να κυμαίνεται από τριών-χρώματων τατουάζ έως όλα τα χρώματα. Το να δημιουργήσεις ένα σχέδιο που αποτελείται από το πλήρες φάσμα των χρωμάτων δεν είναι αδύνατο σήμερα. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες τεχνικές που επιτρέπουν στους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν κάθε χρωματική απόχρωση . Αυτές οι τεχνικές άνοιξαν ένα καινούριο δρόμο-πεδίο την τελεύταια δεκαετία!~

Σε σύγκριση με το ασπρόμαυρο τατουάζ έγχρωμο είναι περισσότερο ελκυστικό . Τα έντονα χρώματα του τατουάζ το κάνουν να ξεχωρίζει. Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που δημιουργούν υπέροχα, ρεαλιστικά σχέδια τατουάζ. Το να τα σχεδιάσουν πάνω στο δέρμα δεν είναι αδύνατο, αφού υπάρχει υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμός που μπορεί να τους βοηθήσει. Καθώς και Ποικίλες τεχνικές που προσφέρουν ένα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

Παρά το γεγονός ότι αισθητικά είναι ανώτερα, Τα έγχρωμα τατουάζ δεν είναι χωρις μειωνεκτηματα . Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικοι ανθρωποι που δεν μπορουν να κανουν εγχρωμα τατουάζ. Αν και είναι ένα σπάνιο περιστατικό, αυτό συμβαινει γιατι είναι το ειδος της μελάνης που χρησιμοποιήτε μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες. Γιατί; Αυτό είναι λόγω της μεγάλης ποικιλίας των ενώσεων που περιλαμβάνονται στο μελάνι. Σε σύγκριση με μαύρο μελάνι, χρωματιστό τατουάζ μπορεί να έχει και είκοσι διαφορετικές χημικές ενώσεις ,προκειμένου να δημιουργηθεί ένα εξαιρετικό χρώμα. Όντας ένα μείγμα από διαφορετικές χημικές ουσίες, ο κίνδυνος εμφάνισης μιας αλλεργικης αντίδρασης μεγαλος.

Τα εγχρωμα τατουάζ είναι επίσης επιρρεπείς σε αποχρωματισμό. Η υπερβολή στον καθαρισμό-φροντιδα και η χρήση χημικων ουσίων, καθώς και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, συνήθως επηρεάζει το χρώμα του τατουάζ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να δείτε τον καλλιτέχνη  για ενα  ρετούς ή για συντήρηση του χρώματος ,του τατουάζ σας. Οι Καλλιτέχνες που δημιουργούν έγχρωμα σχέδια πρεπει να δινουν οδηγίες για την μετεπειτα φροντιδα του, στους πελάτες τους. Μετά με αυτες  τις οδηγίες θα μπορέσετε να εξασφαλίζετε ότι το τατουάζ σας θα αντέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γνωρίζοντας τις μεγάλες διαφορές σε αυτά τα δύο είδη των τατουάζ σίγουρα θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το πιο κατάλληλο τατουαζ για εσας.
Αντε και καλα τατουαζ :-).

http://trelatattoo.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

download Tattoo Sketchbook Chicano

Έλληνας σάρωσε τα παγκόσμια βραβεία τατουάζ